Van Hooijdonk constateert Ajax-probleem: Is niet gelijk te vervangen

Van Hooijdonk constateert Ajax-probleem: "Is niet gelijk te vervangen"

22-10-2017 14:35
5

Het vertrek van Davy Klaassen naar Everton is door Ajax niet goed opgevangen. Dat zegt Pierre van Hooijdonk voor de camera van de NOS. Dit seizoen is het duidelijk merkbaar dat Ajax de aanvallende middenvelder mist. 

"Ajax dacht met Donny van de Beek een vervanger te hebben. Op termijn is dat zeker het geval, hij kan die rol wel gaan invullen. Alleen: je wisselt Klaassen, Nederlandse top, in voor een jongen die nog top moet gaan worden", aldus de analist. 

"Dat heeft allemaal even z'n tijd nodig. In die fase zit Ajax nu. Dat is niet gelijk te vervangen", vervolgt Van Hooijdonk, die denkt dat trainer Marcel Keizer inmiddels ongeveer weet wat hij met zijn elftal wil. In de eerste twee maanden van het seizoen was de coach wekelijks zoekende. "Schöne als controleur, Huntelaar in de spits. Even vastigheid in het elftal."

Van Hooijdonk vindt het mooi om te zien dat Ajax en Feyenoord vaak scoren uit vrije trappen en corners. "Er schuilt een stukje arbeid in. En: je mág slecht spelen. Door een ingestudeerde vrije trap of corner kun je dan scoren én dus een wedstrijd winnen.