KNVB haalt opvolger van naam binnen voor De Haan: Dat verraste me

KNVB haalt opvolger van naam binnen voor De Haan: "Dat verraste me"

15-11-2017 10:08
1

Michel Kreek is per direct toegevoegd aan de technische staf van de Oranjevrouwen. Dat meldt de KNVB. De 46-jarige Amsterdammer is de opvolger van Foppe de Haan.

Kreek tekent een contract tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De technische staf van het Nederlands elftal bestaat verder uit bondscoach Sarina Wiegman, assistent-bondscoach Arjan Veurink, keeperstrainer Erskine Schoenmakers en inspanningsfysioloog Niels de Vries.

De aanstelling van Kreek komt niet uit de lucht vallen, want tijdens de afgelopen interlandperiode liep hij al mee bij de Oranjevrouwen. De oud-speler van Ajax, Padova, Perugia, Vitesse, AEK Athene en Willem II en eenmalig Oranje-international was eerder werkzaam als jeugdtrainer bij Ajax, hoofd opleiding bij Almere City FC en was assistent van Frank de Boer bij Internazionale.

"Twee weken voor de laatste interlandperiode belde de KNVB of ik interesse had. Dat verraste me, maar hoe langer ik erover nadacht, hoe positiever mijn gevoel werd", reageert Kreek. "Dat had natuurlijk ook te maken met wat de Oranjevrouwen afgelopen zomer teweeg hebben gebracht."