Jans over 'één van de beste Eredivisie-spelers': 'Ajax, Feyenoord, PSV, doe maar'

Jans over 'één van de beste Eredivisie-spelers': 'Ajax, Feyenoord, PSV, doe maar'

20-11-2017 06:58
56

PEC Zwolle-middenvelder Ryan Thomas is één van de meest opvallende spelers in de huidige Eredivisie-jaargang. De Nieuw-Zeelander vloog deze week van Nederland via Nieuw-Zeeland naar Peru voor de play-offs om WK-kwalificiatie om vervolgens 'gewoon' uit te blinken tijdens PEC Zwolle-PSV.

De tafelgasten van Studio Voetbal staken zondagavond uitgebreid de loftrompet over Thomas. "Heel de wereld over gevlogen en dan negentig minuten spelen", aldus een lyrische Pierre van Hooijdonk. De eveneens aanwezige PEC-trainer John van 't Schip is eveneens onder de indruk van zijn middenvelder. "Hij is vrijdagochtend aangekomen, heeft zich vervolgens laten behandelen en zei tegen mij: ik voel me goed, trainer. Zaterdag heeft hij met de groep meegetraind en zondag volle bak gespeeld. Hij is zo belangrijk voor het team."

Wedden

Meer odds

Ron Jans onderschrijft de woorden van zijn tafelgenoten. De huidige technisch manager heeft als trainer van PEC enkele jaren samengewerkt met Thomas. "Hij is een van de beste spelers van de Eredivisie, in alles. Hij heeft lange tijd moeite gehad om fysiek bij te benen, maar hij zit nu op zijn top. Het zou me niet verbazen als hij bij Real Madrid terechtkomt. Hij mag van mij blind komen naar FC Groningen. Maar ik zou zeggen: Ajax, Feyenoord of PSV, doet het nou maar."