'Vitesse-schlemiel dreigt basisplek kwijt te raken voor Europa League-duel'

'Vitesse-schlemiel dreigt basisplek kwijt te raken voor Europa League-duel'

21-11-2017 18:18
29

Vitesse-trainer Henk Fraser lijkt flink te gaan sleutelen aan zijn basisopstelling voor het Europa League-duel met SS Lazio. Op basis van het partijspel tijdens de Vitesse-training van dinsdag lijkt Fankaty Dabo het meest prominente slachtoffer te worden.

De van Chelsea gehuurde rechtsback baarde tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen opzien met een bizar eigen doelpunt en lijkt zijn plek nu te verliezen aan Julian Lelieveld. Het zou voor de negentienjarige Lelieveld zijn Europese debuut betekenen. Thulani Serero en Bryan Linssen moeten eveneens vrezen voor hun plek. Tijdens de training namen Mukhtar Ali en Mason Mount hun posities in.

Fraser twijfelt nog over het opstellen van de licht geblesseerde doelman Remko Pasveer. "Dat is afwachten. Het ziet er goed uit, dus wellicht is hij inzetbaar. Dat zien we in Rome op de afsluitende training", laat hij weten aan De Gelderlander. Pasveer werd tegen FC Groningen nog vervangen door Jeroen Houwen, die een negatieve hoofdrol speelde bij het eigen doelpunt van Dabo, maar mogelijk aan de aftrap staat tegen Lazio. "Hij heeft een fout gemaakt, maar hij geniet het vertrouwen", aldus Fraser. 

Lazio en Vitesse trappen donderdagavond om 19.00 uur af in het Stadio Olimpico.