'Ajacied al anderhalf jaar nauwlettend in de gaten gehouden door Manchester City'

'Ajacied al anderhalf jaar nauwlettend in de gaten gehouden door Manchester City'

28-11-2017 08:11
60

Grote clubs als Bayern München, Chelsea en Manchester City zijn precies op de hoogte van de situatie van Frenkie de Jong bij Ajax. De interesse vanuit de Europese top is concreet, vertelde Voetbal International-journalist Freek Jansen maandag bij Natafelen met Kees. Daarom heeft De Jong (20) een contractaanbieding van de Amsterdammers momenteel nog 'in beraad'. 

De talentvolle middenvelder ligt vast tot medio 2019. De Jong is niet tevreden over het aantal speelminuten dat hij dit seizoen krijgt in de Eredivisie. Ajax-trainer Marcel Keizer houdt hem regelmatig op de bank. Mogelijk zet De Jong zijn carrière voort in het buitenland. Aan belangstelling in ieder geval geen gebrek, benadrukte Jansen maandag in navolging op een eerder bericht van VI over de interesse voor De Jong

"Manchester City volgt hem al anderhalf jaar", aldus de Ajax-watcher. "De afgelopen maanden zijn allemaal grote clubs aangesloten. Onder meer Bayern München, Chelsea... Ze volgen al z'n wedstrijden, ook bij Jong Oranje."

"Ze hebben ook allemaal geïnformeerd naar hoe lang z'n contract nog loopt. Tot 2019, dus. Hij heeft een aanbieding gekregen om tot 2022 bij te tekenen. Officieel heeft De Jong dat in beraad, maar hij laat het ook een beetje afhangen van de situatie."