Lans gebroken voor impopulaire Younes: 'Justin Kluivert doet maar de helft'

  Lans gebroken voor impopulaire Younes: 'Justin Kluivert doet maar de helft'

  woensdag 6 december 2017 om 14:55

  Dat een fitte Amin Younes altijd in de basis staat bij Ajax, is eigenijk best logisch. Columnist Henk Spaan zegt dat in Ajax-magazine 1900. Veel fans van Ajax vragen zich juist af waarom Younes zoveel speeltijd krijgt, terwijl het rendement van de Duitser zeer laag is. 

  Ook Kenneth Perez zet zijn vraagtekens bij de prestaties van Younes. "Het lijkt wel of Younes de enige is die bij Ajax een vaste plaats heeft. En juist dat begrijp ik dan weer niet, want ik vind hem gewoon niet goed genoeg."

  Spaan sputtert tegen in het Ajax-magazine. "Dat Younes altijd speelt vind ik helemaal niet gek eigenlijk. Hij is nu buitengewoon impopulair in Amsterdam, maar Marcel Keizer heeft volkomen gelijk dat hij hem blijft opstellen. Justin Kluivert bijvoorbeeld doet maar de helft van het verdedigende werk van Younes."

  "Laatst was Younes voor het eerst geïrriteerd in een interview in NRC. Goed vond ik dat een keer."

  Poll

  Wie vind jij beter: Younes of Kluivert?

  (3579 stemmen)

  Plaats een reactie

  Eendracht +15735
  woensdag 6 december 2017 om 15:00
  Nou, de nieuwe linksback is volgens Spaan gevonden dus..
  [Reactie gewijzigd op woensdag 6 december 2017 om 15:01]
  Vind ik leuk
  Olfie +4297
  woensdag 6 december 2017 om 15:13
  Prima idee
  Vind ik leuk
  riGGY-AFCA +19184
  woensdag 6 december 2017 om 15:02
  "Justin Kluivert bijvoorbeeld doet maar de helft van het verdedigende werk van Younes."

  Ze staan ze er toch om voorzetten te geven en doelpunten te maken?

  Wat een kul zeg...
  Vind ik leuk
  Hyena +28772
  woensdag 6 december 2017 om 15:04
  Spaan nemen we dus ook niet meer serieus. Zullen we anders gewoon een extra linksback opstellen? Als de verdedigende taak toch belangrijker wordt gevonden dan rendement..
  Vind ik leuk
  VVVke +2050
  woensdag 6 december 2017 om 15:09
  Hyena,
  Goede redenatie. Nog beter geen linksback opstellen hebben toch geen rendement.
  Vind ik leuk
  ArieBombarie +39192
  woensdag 6 december 2017 om 15:15
  Mwah, vind ik te simpel. De veldgoals van Ajax worden toch met enige regelmaat in de omschakeling gemaakt. En dan niet vanuit achter, maar bij het veroveren van de bal op het middenveld.

  Dan is verdedigen plots inderdaad heel belangrijk.
  https://www.youtube.com/watch?v=RP_oKuhB7tQ
  Kijk op 5 minuut en 20 seconden. Dat soort acties zijn dus echt beslissend wel. En die momenten hebben Younes nu en Traore vorig jaar echt heel veel gehad.
  Vind ik leuk
  groninger +1249
  woensdag 6 december 2017 om 15:39
  Spaan valt in de catagorie, Swart, Van Hanegem en de gebroeders jut en jul uit eindhoven. Niet serieus te nemen.
  Vind ik leuk
  Cookee +10640
  woensdag 6 december 2017 om 16:03
  Het idee van deze website is dat je niet de boodschapper sabelt, maar de boodschap proeft en smaakt en e.v. uitspuugt. :)
  Vind ik leuk
  woensdag 6 december 2017 om 17:14
  Jut en jul hahahahah die is echt goed!!!! Duimpje hoor. Hahahahah
  Vind ik leuk
  Kopstootje +8952
  woensdag 6 december 2017 om 15:05
  Als Kluivert met de helft nu al beter is dan Younes dan belooft het wat als hij 2x de helft gaat doen.
  Vind ik leuk
  VVVke +2050
  woensdag 6 december 2017 om 15:11
  2x de eerste helft of 2x de tweede helft?
  Vind ik leuk
  ArieBombarie +39192
  woensdag 6 december 2017 om 15:07
  Geheel eens met Spaan met de kanttekening dat Younes nu natuurlijk ff niet meer moet spelen gezien de vorm van KLuivert.
  Dat Younes altijd speelDE, vond ik ook zeer terecht. Hij verovert veel ballen waaruit belangrijke en gevaarlijke aanvallen ontstaan. Één van de goals tegen Feyenoord vielen ook daardoor.
  Daarbij houdt hij non stop veel verdedigers bezig. Want 1 op 1 wint hij alles. Heerlijk voor de spits.

  Daarbij was de concurrentie te mager. Johnson is er echt nog lang niet. Kluivert begon dit seizoen echt bizar slecht.

  Natuurlijk zal voorlopig Kluivert spelen. Want de afgelopen 2 potjes speelde hij gewoon erg goed. De wijze echter waarop Younes al vaak is afgeschreven vind ik vergelijkbaar met Traore en Veltman bij Ajax en bijvoorbeeld Luuk bij PSV. Onjuist en ongepast.

  Kleine toevoeging: Dit interviews is overduidelijk opgenomen VOORDAT Kluivert de afgelopen 2 potjes eindelijk wel zeer goed speelde.
  [Reactie gewijzigd op woensdag 6 december 2017 om 15:11]
  Vind ik leuk
  Piet Ajacied +5768
  woensdag 6 december 2017 om 19:41
  Hij houdt verdedigers bezig dus ergens anders ligt dan ruimte, dat klopt... maar de bal komt daar nooit want Younes gaat voor eigen succes en heeft geen voorzet in huis. Kluivert kan ook met links een redelijke voorzet geven trouwens. Hij oefent daar ook echt op.
  Geen idee waar Younes op oefent, die ontwikkelt zich niet.

  Kluivert was bizar slecht begin dit jaar? Niet goed nee maar hij speelde ook altijd op rechts hè? Hoe zou Younes zijn als hij op rechts zou moeten spelen?

  En Younes heeft genoeg wedstrijden gehad waarin hij verdedigend niks deed en na 5 min druk zetten op de keeper al moe was. Viergever werd vaak genoeg overlopen omdat Younes niet meeverdedigde. Kluivert bleef tegen Twente maar gaan, kijk maar eens terug.
  Maar ook Kluivert kan dat nog verbeteren en is niet perfect maar je ziet hem wel stappen maken, Younes niet.
  Los daarvan ligt de nadruk toch echt op aanvallen, acties, diepte in het spel, voorzetten, assists geven en goals maken en daarin ligt Kluivert nu al ver voor en het verschil wordt alleen maar groter.....

  Vind ik leuk
  ArieBombarie +39192
  woensdag 6 december 2017 om 20:00
  Op rechts spelen heeft weinig te maken met hoe je mee verdedigt. Kluivert liet en laat erg veel lopen en zet verkeerd druk in de omschakeling. Precies daar ligt een groot leerpunt voor Kluivert. We moeten eens stoppen met alleen maar kijken naar wat er gebeurt in balbezit. Potjes worden veel meer gewonnen door het goed te doen zonder balbezit.

  Younes creëerde zelfs vorig seizoen in de eredivisie, verre van een goed seizoen voor hem, meer kansen per gespeelde minuut dan Kluivert nu doet.
  Vind ik leuk
  Foebele +55090
  woensdag 6 december 2017 om 15:10
  Younes speelde de afgelopen jaren alles, omdat zijn concurrenten allemaal wisselvallige jonkies waren, sommige konden nog helemaal geen 90 minuten vollebak gaan en al helemaal niet 2x per week.

  Als je dan zonder Younes speelt heb je dus 2 van zulke buitenspelers en loop je een enorm risico dat je ze beide moet wisselen en dan hou je weinig mogelijkheden over om iets te veranderen als je de wedstrijd al in gaat met het idee dat je de twee buitenspelers moet wisselen.

  Daarom heeft hij zo weinig concurrentie gehad, Neres, Kluivert en Cerny zijn gewoon nog niet toe aan een heel seizoen 90 minuten spelen.

  Als Younes wel rendement had gehad had hij ineens een stuk populairder geweest, want gevaar creert hij wel iedere wedstrijd, hij is alleen te voorspelbaar geworden en mist rendement, zowel in assists als goals .
  Vind ik leuk
  ArieBombarie +39192
  woensdag 6 december 2017 om 15:13
  Precies Foebele. Nu mist hij inderdaad rendement. Maar als die Smeets niet die kut goal maakte, was het wel Younes geweest die ons destijds naar het kampioenschap schoot. Want die goal die hij in die pot maakte, was natuurlijk erg goed en belangrijk.
  Zo dun is het lijntje tussen de schlemiel zijn of een held zijn.
  Vind ik leuk
  Foebele +55090
  woensdag 6 december 2017 om 15:32
  Younes wordt wel erg veel gezocht de laatste tijd. Het is wel goed dat hij even pas op de plaats moet maken, want je kunt een speler ook niet een garantie op een basisplek geven, zeker niet als hij niet presteert, maar hij is wel een van de weinige in de aanval die altijd dreiging heeft, Kluivert en Neres hebben ook wel eens een mindere dag waarbij ze volledig onzichtbaar zijn.

  Ik ben wel met de mensen eens dat hij net te kort komt en het gebrek aan rendement geen toeval is, want het is al sinds zijn komst zo, maar hij heeft echt wel zijn waarde voor het team.

  Misschien dat een kleine break zo met die blessure en de basisplaatsen voor Justin even goed voor hem was, kan ie niet meer klagen over over vermoeidheid of iets dergelijks.
  Vind ik leuk
  Cookee +10640
  woensdag 6 december 2017 om 16:12
  Goed dat je 'uit de box' denkt Foebele en niet met de wolven meehuilt. Maar het nare van voetbal is dat als Kluivert rendement heeft, dat Youness ook meer druk voelt. En ieder wil uiteindelijk toch spelen.
  Ik schreef een paar weken geleden ook al dat Youness verdedigend meer doet.
  Maar ook bij dat feit kan je kanttekingen zetten, achter Youness staan nog meer verdedigers, je kan een aanvaller ook op aanvallen beoordelen.
  Vind ik leuk
  Foebele +55090
  woensdag 6 december 2017 om 16:15
  Aanvallers op hun verdedigen beoordelen is zeker belangrijk, maar het is niet zo dat het belangrijker is dan hun aanvallende bijdrage.

  Zelfde geldt voor verdedigers, hun mee voetballen is niet onbelangrijk maar zeker niet belangrijker dan hun verdedigende kwaliteiten.

  Younes met rendement had deze zomer vertrokken voor een mooi bedrag, dankzij een gebrek aan rendement is dat niet het geval.

  Nu met wat concurrentie moet hij wel zijn spel verbeteren en voelt hij de druk, dus wie weet kan hij zijn rendement wat opkrikken.
  Vind ik leuk
  Cookee +10640
  woensdag 6 december 2017 om 16:20
  Stel nou dat Youness verdedigend veel doet. En er komt een back buitenom die 10 assists in een jaar doet, dan zijn Y plus back X samen een meerwaarde.
  Heb je dan Kluivert met X dan ben je verdedigend kwetsbaarder.
  Kan je dan zeggen dat als Dijks niet opkomt, dat Kluivert met Dijks de beste combi is?
  Of laat je dan de balans naar behoud doorslaan?
  Vind ik leuk
  Cookee +10640
  woensdag 6 december 2017 om 16:22
  Mooi dat je niet met de wolven meehuilt Arie.
  Er zitten inderdaad meer kanten aan dan alleen scoren of acties.
  Vind ik leuk
  rpaulp50 +9708
  woensdag 6 december 2017 om 19:11
  Dat dunne lijntje is 3 jaar lang te weinig rendement.......
  Vind ik leuk
  DeanJayden +8223
  woensdag 6 december 2017 om 15:48
  Losse flodders ipv gevaar
  Vind ik leuk
  Foebele +55090
  woensdag 6 december 2017 om 16:13
  Oneens, hij creert ruimtes voor anderen en trekt toch vaak een speler mee naar zijn flank voor rugdekking, dat dient altijd een nut en creert zogezegd dus ruimte voor zijn teamgenoten.
  Vind ik leuk
  The Genius +3195
  woensdag 6 december 2017 om 15:11
  goed onderbouwd ook meneer spaan..
  Vind ik leuk
  Lucien1978 +4972
  woensdag 6 december 2017 om 15:11
  Sinds kluivert speelt krijgen ze wel veel meer tegengoals dan met younes. Zal spaantje dan toch gelijk hebben?
  Vind ik leuk
  woensdag 6 december 2017 om 15:16
  Ik ben het voor een groot deel eens met Spaan. Younes is belangrijker dan iedereen denkt. Hij scoort weinig maar heeft ook andere eigenschappen die Kluivert nooit zal krijgen. Kluivert is een over het paard getild verwend jong die denkt dat hij beter is dan Messi. En met zijn grote bek maakt ie zich echt niet populair. Hij staat voor een keer in de basis en denkt dat ie alles is. Ik kan best voorstellen waarom Keizer een fitte Younes inbrengt. Als Younes in de basis had gestaan tegen Twente dan hadden we met 2-3 van het veld gelopen aangezien Younes nog blijft mee verdedigen terwijl die kwal van een Kluivert de kopjes erbij neerhangt. Laat Keizer dat gastje maar eens flink aan zijn oren trekken en zien wie de baas is. Ik heb zeer veel respect voor Younes die keihard werkt en nog enigszins realiteitszin uitstraalt.
  Vind ik leuk
  Garinsha +4787
  woensdag 6 december 2017 om 15:22
  verwend.. kwal.. beter dan messi.. grote bek..

  het zit diep he..
  Vind ik leuk
  John M. +4742
  woensdag 6 december 2017 om 17:36
  Was het niet juist Kluivert die de 2-3 scoorde?
  Vind ik leuk
  Garinsha +4787
  woensdag 6 december 2017 om 15:18
  henk stop met drinken joh...

  verdedigend werk??? youness?? hou op man..

  dit is iets verzinnen om het positief te laten lijken.. ook youness verdedigd niet of weinig mee..

  en als hij dat doet komt het door het knullig balverlies die hij zelf leid.. tja dan moet je wel achter je man aan.

  Vind ik leuk
  woensdag 6 december 2017 om 17:11
  Dat verdedigend werk is ook nog eens doordat hij zelf de bal weer verspeelt na een dribbel die nergens toe zou leiden. Dus dat argument kan ook van tafel.
  Vind ik leuk
  Mari +8582
  woensdag 6 december 2017 om 15:24
  Ik snap spaan wel.
  Hij vindt verdedigen heel belangrijk.
  Immers hij doet het zijn hele leven al. Hij moet zich altijd al verdedigen tegen de onzin die hij schrijft.
  Een duo vormen met jacobus van gelder zou niet slecht zijn
  Vind ik leuk
  MojoRisin +12705
  woensdag 6 december 2017 om 15:25
  Als je een linksbuiten wil opstellen omdat hij beter meeverdedigt (en is dat wel zo ?) dan heb je het niet helemaal begrepen imo..
  Vind ik leuk
  Garinsha +4787
  woensdag 6 december 2017 om 15:42
  Amen. Het is nu zover gekomen dat we gaan opletten op aanvallers welke er beter meeverdedigen.. en van backs welke er beter mee opkomen/aanvallen.. omgekeerde wereld
  Vind ik leuk
  Bals +400
  woensdag 6 december 2017 om 15:29
  De helft van iets is altijd meer dan 2x niets!
  Vind ik leuk
  Garinsha +4787
  woensdag 6 december 2017 om 15:32
  als dit waar zou zijn het mee verdedigen enz. dan nog..

  ze hebben hem in eerste instantie gehaald om te scoren en assist te geven..

  zijn rendement is in 3 jaar ajax bar slecht.. iedereen praat wel over dreigend enz. maar wat schiet je ermee op.. als er niets of weinig uitkomt en tuurlijk heeft hij zijn goeie wedstrijden gehad.. zeker.. maar het krediet die hij had was te veel voor wat hij liet zien.. helemaal als je niet 1 keer maar een paar keer zelfs de bal over de achterlijn loopt.. dat is echt geen gezicht
  Vind ik leuk
  scRzorz +662
  woensdag 6 december 2017 om 15:44
  Younes in de basis, kans op punten voor de clubs die tegen Ajax spelen is met 95% omhoog gegaan.
  Vind ik leuk
  rinirat +2457
  woensdag 6 december 2017 om 15:55
  Younes werkt in ieder geval hard.
  Vind ik leuk
  Leedz +6840
  woensdag 6 december 2017 om 16:22
  Spaan vind het terecht maar legt niet uit wat er dan zo terecht is
  Vind ik leuk
  Kl Rorije +30
  woensdag 6 december 2017 om 16:33
  Het gaat volgens mij niet om wat hij WEL of NIET doet, volgens mijn bescheiden mening gaat het hier om het RENDEMENT.
  Vind ik leuk
  TheManager +420
  woensdag 6 december 2017 om 16:42
  Hij is toch aanvaller? Je kunt Kluivert makkelijker leren om terug mee te verdedigen als Younes zijn rendement omhoog brengen. Daarbij is Kluivert nog jong en meer vormbaar. Los van het gegeven wie het elftal beter doet renderen. Wil soms ook wat bluf en lef zien, omdat dot de boel soms een beetje opzweept en kleur geeft. Dan telkens een slechte pas of zondagsschot wat demotiveerd.
  Vind ik leuk
  woensdag 6 december 2017 om 16:46
  Ohhh...Spaan weer...
  Vind ik leuk
  woensdag 6 december 2017 om 17:07
  Hij verdedigt minder dan Younes, dat valt die Spaan weer op. Dat hij in 2 wedstrijden 4 keer scoort, iets waar younes bijna 2 seizoenen voor nodig heeft, dat laten we gemakshalve maar even achterwege. Als die keizer echt zo een debiel is om younes zondag op te stellen dan denk ik dat de pleuris nog wel eens zou kunnen gaan uitbreken en ergens zou dat wel goed zijn.
  Vind ik leuk
  woensdag 6 december 2017 om 17:07
  Die foto alleen al van Younes, dat zegt toch genoeg?!
  Vind ik leuk
  Bhj +1513
  woensdag 6 december 2017 om 17:16
  "doet maar de helft van het verdedigende werk"

  Maar hij is spits meneer "Ik denk ook dat ik verstand van voetbal heb" Spaan.

  Waar komt eigenlijk vandaan dat hij er wat van zou weten? Deze vent heeft zelf nooit een pepernoot geraakt, maar doet alsof hij er verstand van heeft. Ik vraag me toch af hoe dat komt.
  Vind ik leuk
  woensdag 6 december 2017 om 17:19
  Meent die dit echt? Kom op Henk.
  Vind ik leuk
  Smithsonian +31537
  woensdag 6 december 2017 om 17:48
  Henk, ga even langs de dokter.
  Vind ik leuk
  AllAdIn +16567
  woensdag 6 december 2017 om 18:46
  Wat is de belangrijkste taak van een aanvaller, om te scoren en assists te geven of om goed te verdedigen?
  Vind ik leuk
  rpaulp50 +9708
  woensdag 6 december 2017 om 19:06
  Dat Kluivert minder verdedigt maakt Younes nog geen voetballer met voldoende rendement voor Ajax 1.
  Vind ik leuk
  glenn +1027
  woensdag 6 december 2017 om 19:12
  buiten het rendement vind ik ook niet zoveel mis met Younes, natuurlijk de doelpunten tellen hé.
  Vind ik leuk
  Polly11 +3843
  woensdag 6 december 2017 om 19:17
  Dat is met zo een verdedigend ingestelde ploeg inderdaad beter Spaan, Zondag zal er heel wat terug moeten worden gesprint door Justin....
  Vind ik leuk
  woensdag 6 december 2017 om 20:04
  Tsja, aanvallend doet hij niente/nada/knots, dus Younes moet verdedigen om het énigzins goed te maken.
  Vind ik leuk
  donderdag 7 december 2017 om 07:11
  Lazer toch op met die younes spaan. Als ie verdedigend zo goed moet ie maar linksback gaan spelen
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Lans gebroken voor impopulaire Younes: 'Justin Kluivert doet maar de helft'