Verbeek baalt van late goal: Volgens mij kan ik er niets aan doen

Verbeek baalt van late goal: "Volgens mij kan ik er niets aan doen"

10-12-2017 07:11
20

Gertjan Verbeek kent een valse start bij FC Twente. De Tukkers gingen thuis met 2-3 onderuit tegen ADO Den Haag door een late goal van Nasser El Khayati, maar de trainer weigert het boetekleed aan te trekken.

"Volgens mij kan ik er niks aan doen", vertelt Verbeek tegen FOX Sports. "Ik vond dat wij best aardig speelden in de eerste helft, maar we geven toch twee goals weg. Het is knap van mijn ploeg dat ze het weer oppakken. Dan hoop je in de tweede helft door te drukken, maar het was erg rommelig aan allebei de kanten. Dan denk je: het is 2-2 en meer zit er niet in."

Uiteindelijk ging het in de slotfase toch nog mis voor FC Twente, waardoor het drager van de rode lantaarn blijft in de Eredivisie. "De laatste drie wedstrijden voor de winterstop moeten we haast winnen om een redelijke uitgangspositie te hebben voor de tweede seizoenshelft", onderschrijft Verbeek, die het voor de break met Twente nog opneemt tegen NAC Breda, Vitesse en Excelsior.

De wankele defensie – sinds het aantreden van Verbeek kreeg de Enschedese club zestien tegentreffers in vijf duels - is een bron van zorg, weet ook Danny Holla. De middenvelder baalt dat het in de slotminuut misging. "We moeten die bal gewoon wegschieten. Maar in deze fase gebeuren deze dingen. Gewoon zuur dat je verliest. Vandaar ook die frustraties."