Keizer wimpelt kritiek af: Als ik het vijf keer herhaal, is het er ook bij mij

Keizer wimpelt kritiek af: "Als ik het vijf keer herhaal, is het er ook bij mij"

11-12-2017 14:09
33

Marcel Keizer is klaar met het gepraat over de vijfsecondenregel bij Ajax. In de gewonnen topper tegen PSV (3-0) zetten de Amsterdammers veel druk, terwijl het daar de afgelopen maanden juist aan schortte.

Keizer benadrukt dat de vijfsecondenregel nog steeds van kracht is bij Ajax. "De vijfsecondenregel was er vorig jaar bij Jong Ajax ook. En bij Frank de Boer ook. En bij Peter Bosz", aldus de Ajax-trainer tegenover FOX Sports.

"Het is vaak maar net waar je de nadruk op legt. Als ik het nu vijf keer herhaal, is de vijfsecondenregel er ook bij mij. Maar wij willen dit altijd laten zien. Daarvoor hebben we ook het lef om met vier middenvelders te starten. Ik heb genoten van het team."

Na afloop weigerde Keizer uitblinker Frenkie de Jong aan te wijzen als man of the match. "Dan doe je de andere jongens tekort. Frenkie deed het uitstekend, dat is ook wat we vorig jaar bij Jong Ajax hebben kunnen zien. Maar dan doe je alle andere jongens tekort, want ze hebben het met z'n allen gedaan vandaag."