'Hij sloeg weleens mensen, gaf mij zelfs een kopstoot. Zo laadde hij zichzelf op'

'Hij sloeg weleens mensen, gaf mij zelfs een kopstoot. Zo laadde hij zichzelf op'

11-12-2017 15:48
13

Eldridge Rojer koestert warme herinneringen aan Abubakari Yakubu. De Ghanees overleed in november plotseling, maar heeft een speciaal plekje in het hart van Rojer.

"Ik heb drie jaar met Yakkie bij Vitesse gespeeld", vertelt de oud-aanvaller aan VICE Sports. "Hij is een van de beste voetballers met wie ik in een team heb gezeten. Hij was helemaal gek. Elly, straks weer lekker naar het station. Waarvoor? Business, business, zei hij dan. Ging-ie handelen. Niemand wist waarin."

"Of dan liep hij voor de wedstrijd door de kleedkamer, ging hij vlak voor me staan en dan keihard schreeuwen: Leven! Elly, leven! Geen idee wat hij bedoelde. Hij sloeg ook weleens mensen, heeft mij zelfs eens een kopstoot gegeven. Zo laadde hij zich op", vervolgt Rojer, die vervolgens met een anekdote komt over Yakubu en Stijn Schaars.

"Stijn Schaars en ik kwamen een keer terug van Jong Oranje. Stijn had goed gespeeld. Stijn denkt hij is de man, Stijn is een beetje gaan zweven, zei Yakkie. Pakte hij Schaars even aan tijdens de training. Yakubu gaf hem een schop, echt een aanslag. Stond Yakkie daarna te schreeuwen: Wat? Wat? Niemand durfde iets te zeggen, zelfs Edward Sturing niet (toenmalige Vitesse-trainer, red.).