De Mos hekelt Bosz én Van Basten: Dan ben je niet goed bij je hoofd!

De Mos hekelt Bosz én Van Basten: "Dan ben je niet goed bij je hoofd!"

13-12-2017 14:10
35

Aad de Mos is niet enthousiast over Peter Bosz. De analist van onder meer Ziggo Sport snapt niet dat Bosz, die afgelopen zondag ontslagen werd door Borussia Dortmund, weigert af te wijken van zijn visie. 

"Bosz heeft visie, maar kent maar één manier. Bosz beweert dat hij nooit kijkt naar de tegenstander. Nou, dan ben je niet goed bij je hoofd!", aldus De Mos in een interview met voetbalmagazine Staantribune

"Je moet juist creatief inspelen op sterktes en zwaktes van de tegenstander. Dat deed ik vroeger wel. En als je kijkt naar de goals die Dortmund maakte tegen Schalke: allemaal vanuit de omschakeling..."

Van Marco van Basten is De Mos evenmin onder de indruk. "Onzekere man. Ik herinner me dat Marco bij Sport1 kwam analyseren. Arriveerde hij met volgeschreven paperassen, voor een wedstrijd van Stoke City. De grote Van Basten..."

Sparta
Over zijn eigen trainerscarrière is hij tevreden. "Kon niet beter, ik heb veel meegemaakt, zo'n rijk leven gehad in verschillende culturen. Met mijn laatste club, Sparta, ben ik gedegradeerd. Was dat mijn eerste club, dan was het direct mijn laatste geweest. Maar omdat ik bij Ajax begon en won, werd ik gelanceerd. Het belang van beeldvorming moet je niet onderschatten."