Verbeek hekelt 'angstig' elftal en waarschuwt Ajax: Al vier jaar moeite

Verbeek hekelt 'angstig' elftal en waarschuwt Ajax: "Al vier jaar moeite"

Gepubliceerd: zaterdag 16 december 2017 om 23:45za 16-12-2017 om 23:45

Gertjan Verbeek is niet tevreden over het optreden van FC Twente tegen Vitesse (1-1) van zaterdagavond. De oefenmeester vond zijn team met name in de eerste helft 'angstig en te lief'. 

Fredrik Jensen schoot Twente na een kwartier op voorsprong. "In heb in de rust aangegeven dat we na een kwartier zijn opgehouden met voetballen. We schrokken waarschijnlijk van de voorsprong", tekende TC/Tubantia na de wedstrijd op uit de mond van Verbeek. 

"Ik vond ons daarna angstig en te lief, terwijl we een over mijn lijk-mentaliteit moeten hebben. Dat vond ik de eerste helft niet." De 1-1 kwam knullig tot stond, vond hij. "Illustratief hoe wij goals weggeven. Stuit, stuit. En hij ligt erin. Lichtpuntjes zijn dat we nu twee wedstrijden maar twee goals tegen krijgen. Het moyenne is van drie is naar één gegaan. En we hebben ook nauwelijks kansen weggegeven. Maar meer zat er niet in dan een gelijkspel. Het is een gewonnen punt."

Volgende week staat het bekerduel met Ajax op het programma. "Ajax heeft het al vier jaar moeilijk met Twente. De vorige wedstrijd eindigde in 3-3. Laten we dat volhouden. Dan wordt het verlengen. Excelsior-uit is voor ons wel belangrijker. Maar het is niet zo dat ik jongens ga sparen, of zo. Wel heeft de competitie prioriteit."

Poll

Wie gaat het bekerduel tussen Twente en Ajax winnen?

(1391 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws