Berghuis en Van Beek bezorgen Feyenoord plek in kwartfinale KNVB Beker

Berghuis en Van Beek bezorgen Feyenoord plek in kwartfinale KNVB Beker

21-12-2017 22:35
26

Ten koste van Heracles Almelo heeft Feyenoord zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. In De Kuip werd er met 3-1 gewonnen. Twee Rotterdamse goals vielen al in het eerste kwartier. 

Het leek in Rotterdam-Zuid een héél makkelijk avondje te worden voor de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst. Na zeven minuten lag de 1-0 al achter Bram Castro in het doel. Tonny Vilhena gaf de bal voor en Steven Berghuis kreeg alle ruimte om met links uit te halen. 

Wedden

Meer odds

Tien minuten later tekende Sven van Beek voor de tweede Feyenoord-goal. Een corner van Berghuis belandde voor het Heracles-doel en Castro kon in eerste instantie nog redden bij een inzet van dichtbij, maar op een kopbal van Van Beek had hij geen antwoord. 

Heracles liet zich na die snelle 2-0 achterstand niet kennen. Vleugelverdediger Tim Breukers stoomde op, kreeg de bal op een presenteerblaadje van Brahim Darri en volleyde raak. Feyenoord bleef daarna domineren, maar ook de gasten kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit. Invaller Vincent Vermeij was een kwartier voor tijd héél dichtbij de 2-2. Een schot bij de eerste paal vloog maar nét over. 

Vlak voor tijd kwam aan alle onzekerheid een einde. De bal ging op de stip na inmenging van de videoscheidsrechter. Uit beelden bleek dat er een overtreding was gemaakt op Jean-Paul Boëtius. Berghuis benutte het buitenkansje. 

Eerder voegden PEC Zwolle, SC Cambuur, Willem II, PSV, FC Twente, AZ en Roda JC zich bij de laatste acht in het bekertoernooi. Later op de avond volgt de loting voor de kwartfinales.