'Exclusief' transfernieuws boulevardkrant: 'Guardiola wil De Jong als stand-in'

'Exclusief' transfernieuws boulevardkrant: 'Guardiola wil De Jong als stand-in'

24-12-2017 07:08
17

The Daily Star pakt zondag 'exclusief' uit met transfernieuws over Frenkie de Jong. Manchester City leidt de dans om de middenvelder van Ajax, voor Chelsea en Arsenal, zo schrijft althans de boulevardkrant.

Manager Pep Guardiola maakt met Manchester City furore in de Premier League, maar in de winterstop wil de Spanjaard doorpakken. Virgil van Dijk is de belangrijkste kandidaat om de defensie te versterken, terwijl Arsenal-ster Alexis Sánchez de voorhoede van een kwaliteitsimpuls moet voorzien. Ook een middenvelder staat echter hoog op het verlanglijstje.

Wedden

Meer odds

Guardiola wil een stand-in voor verdedigende middenvelder Fernandinho en zou daarvoor zijn uitgekomen bij De Jong. De laatste weken ontstond een ware hype rond de twintigjarige Ajacied, die indruk maakte als inschuivende verdediger. Hij mocht zich volgens VI  in de belangstelling verheugen van onder meer City, Chelsea en Bayern München, maar verkoos een nieuw contract in Amsterdam.

De Jong zette vrijdag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2022. Een transfer lijkt daardoor niet aan de orde, maar daar denkt The Daily Star dus anders over. De Engelse boulevardkrant rept niet over de contractverlenging.