Ajax kan Ten Hag pas in zomer voor 400.000 euro losweken: Vragen wat hij wil

Ajax kan Ten Hag pas in zomer voor 400.000 euro losweken: "Vragen wat hij wil"

24-12-2017 10:48
152

Langzaam maar zeker wordt er meer duidelijkheid over de inzet van de onderhandelingen tussen Ajax en FC Utrecht over Erik ten Hag. Op dit moment kan Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren vragen wat hij wil.

Dat claimt presentator Kees Jansma bij De Tafel van Kees op FOX Sports. Aanvankelijk was het idee dat Ajax voldoende had aan 700.000 euro om het Utrecht-contract van Ten Hag af te kopen. Dat blijkt anders te liggen. Ten Hag heeft volgens Jansma alléén in de zomer een vastgestelde transferclausule: 400.000 euro.

Over een tussentijds vertrek hebben Ten Hag en Utrecht niets afgesproken. "Van Seumeren heeft het straks helemaal niet over vier ton, maar veel meer. Die kan vragen wat hij wil", aldus Jansma. "In de wetenschap dat Ten Hag al min of meer rond is met Ajax, zit hij echt in de leunstoel."

De verwachting is dat Ten Hag ondanks alles ruim baan krijgt van Utrecht om aan de slag te gaan bij Ajax. De Amsterdammers melden zich na de laatste wedstrijd van 2017, thuis tegen Willem II, bij Utrecht. Ten Hag moet de donderdag ontslagen Marcel Keizer opvolgen.

Lees ook: Ten Hag op weg naar Ajax: verstandige meestertacticus zonder Ajax-air