Manchester City-ster Silva legt afwezigheid uit: zoon 'extreem vroeg' geboren

Manchester City-ster Silva legt afwezigheid uit: zoon 'extreem vroeg' geboren

03-01-2018 14:04
16

David Silva heeft woensdag tekst en uitleg gegeven over de reden van zijn afwezigheid. De sterspeler van Manchester City was bij zijn pasgeboren zoon Mateo.

De zoon van Silva is te vroeg geboren, zo laat hij weten in een statement. 'Ik wil jullie allemaal bedanken voor de liefde en steun die ik de laatste weken heb gekregen. Speciale dank gaat uit naar mijn ploeggenoten, de manager en iedereen bij de club voor het begrip voor mijn situatie', aldus Silva. 'Ik wil ook met jullie delen dat mijn zoon Mateo is geboren. Hij is extreem vroeg ter wereld gekomen en vecht dag na dag met hulp van het medische team.'

De laatste weken was er grote onduidelijkheid over de situatie van Silva, die dit seizoen in bloedvorm verkeert maar in de kerstperiode plotseling ontbrak. Dat had dus alles te maken met de trieste omstandigheden rond de geboorte van zijn zoon. Silva speelde donderdag wel weer negentig minuten mee in de Premier League-wedstrijd tegen Watford (3-1). Het is niet uitgesloten dat El Mago in de komende weken nog wedstrijden moet missen.