Nooit boos voor de camera bij PSV: 'Houd er niet van om een spel te spelen'

Nooit boos voor de camera bij PSV: 'Houd er niet van om een spel te spelen'

15-01-2018 08:08
14

Phillip Cocu oogt altijd kalm en rustig, maar de PSV-trainer verzekert dat hij zo nu en dan flink boos wordt op zijn spelers. Cocu laat zijn frustratie niet vaak zien voor de camera.

"Er wordt weleens gezegd: die Cocu wordt nooit boos en is altijd rustig. Nou, echt niet. Ik houd er alleen niet van om een spel te spelen", zegt Cocu in gesprek met De Telegraaf. "Ik kan voor de camera heel rustig zeggen dat ik het een dramatische wedstrijd vond. Dan krijgen spelers dat ook wel te horen."

Volgens Cocu is de sfeer in de PSV-selectie goed. Het team is de afgelopen maanden naar elkaar toe gegroeid. "Maar ik ben niet tevreden over de eerste seizoenshelft. Wel over de competitie, maar we zijn uitgeschakeld in Europa. Een gevoel van schaamte? Jazeker. Ik heb daar veel moeite mee. We hebben tegen Osijek niet gebracht wat we kunnen brengen. Dat frustreert."

PSV geniet een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax, maar: "Vijf punten voorsprong op Ajax is bijna niks. We moeten nu gaan spelen om verder uit te lopen. Als we alleen willen verdedigen, worden we conservatief. En dat moeten we te allen tijde vermijden."