Ten Hag reageert op Van Persie-terugkeer: 'Of je er nu tegen of mee speelt: goed'

Ten Hag reageert op Van Persie-terugkeer: 'Of je er nu tegen of mee speelt: goed'

19-01-2018 14:01
10

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt het een goede zaak dat Robin van Persie terugkeert naar Feyenoord. De nieuwe coach in Amsterdam ziet dat als een positieve ontwikkeling.

"Het is ontzettend goed voor het Nederlandse voetbal", stelt Ten Hag op de persconferentie. "Jonge spelers gaan veel te snel naar het buitenland, waar ze vaak terechtkomen in grote selecties en niet de ontwikkeling doormaken die ze in de Eredivisie zouden hebben. Dat is slecht voor de speler en slecht voor de Eredivisie."

Wedden

Meer odds

"Daarom is het heel prettig dat een speler als Robin van Persie, maar ook iemand als Klaas-Jan Huntelaar, in de Nederlandse competitie komt voetballen", vervolgt Ten Hag. "Dat geeft prikkels en kan het ontwikkelingsproces van jonge spelers versnellen. Of je er nu tegen speelt of mee, in beide gevallen is het goed. Of het invloed heeft op Ajax-Feyenoord? Dat denk ik niet."

Ten Hag is ook blij voor Yassin Ayoub, met wie hij samenwerkte bij FC Utrecht en die volgend jaar ook voor Feyenoord gaat voetballen. "Hij is een speler die een stapje hoger kan. Die heeft onder mij bij FC Utrecht fantastisch gepresteerd en een ontwikkeling doormaakt. Ik ben blij voor hem dat hij de stap gaat zetten naar de top-drie. Dat heeft hij verdiend want hij heeft er keihard aan gewerkt."