'Younes akkoord over transfervrij vertrek; nog geen deal met Ajax'

'Younes akkoord over transfervrij vertrek; nog geen deal met Ajax'

24-01-2018 00:01
71

SSC Napoli heeft met Amin Younes een akkoord bereikt over een transfer naar de Serie A. Nu moet de Italiaanse club er nog met Ajax uit zien te komen.

Dat meldt de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio. Younes en Napoli hebben een akkoord bereikt over een transfervrij vertrek tijdens de aankomende zomer. Dan loopt het contract van de 24-jarige Duitser af. Als het aan Napoli ligt dan komt Younes echter zo snel mogelijk naar Italië. In dat geval zal de club met een transfersom over de brug moeten komen. Hoe hoog die is, is niet bekend.

Di Marzio meldde vorige week dat Swansea City een bod van tien miljoen euro heeft gedaan op Younes. Even later meldde ook De Telegraaf dat de Premier League-club interesse heeft in Younes, die zelf meer voelt voor een transfer naar Italië. De zaakwaarnemer van Younes bevestigde dat naast Napoli en Swansea ook Zenit Sint-Petersburg, Internazionale, Watford en Sevilla belangstelling hebben.

Het is voor Napoli heel belangrijk om deze winter nog een aanvaller aan te trekken, schrijft Di Marzio.  Matteo Politano van Sassuolo geldt als topprioriteit, maar ook Younes is meer dan welkom. De Duitser is zijn basisplek bij Ajax kwijtgeraakt aan Justin Kluivert. Afgelopen zondag zat Younes op de bank tegen Feyenoord en ook tijdens het trainingskamp behoorde hij niet tot de basiself tijdens het oefenduel met Lyngby BK.