Van der Vaart: 'Ik zou bij Ajax moeten werken, net als Van Basten en Sneijder'

Van der Vaart: 'Ik zou bij Ajax moeten werken, net als Van Basten en Sneijder'

29 april - 21:16
47

Rafael van der Vaart heeft maandagavond een aantal namen genoemd die bij Ajax aan de slag zouden moeten. Daar noemt de oud-speler ook zichzelf bij, net als tafelgenoot Marco van Basten en twee andere oud-spelers.

Tijdens een discussie tussen Van Basten en Jan van Halst over de raad van commissarissen bij Ajax, laat ook Van der Vaart zich gelden. "Marco, laten we het zeggen hoe het is. Jij zou toch bij Ajax moeten werken, ik zou bij Ajax moeten werken, Wesley Sneijder, Nigel de Jong. Dat gebeurt nu gewoon niet", zegt hij bij Rondo van Ziggo Sport. Van der Vaart gaf eerder al aan dat hij de club graag wil helpen.

Tafelgenoot Van Halst kijkt dan wel heel verbaasd op, aangezien hij Van der Vaart dit seizoen heeft gevraagd voor een functie bij Ajax. "Ja dat klopt, we hebben een goed gesprek gehad", bevestigt Van der Vaart de claim van Van Halst. "Ik woon natuurlijk in Roemenië, dus voor mij is het wat lastig. Jan heeft mij inderdaad gevraagd en ik wilde ook heel graag. Privé kwam het alleen niet goed uit."

Van Basten legt ook nog even uit wat voor mensen hij graag in de rvc bij Ajax wil zien. "Het belangrijkste wat Ajax moet doen is het inkopen en verkopen, want dat gaat over geld. Dan heb je wel veel voetbalkennis nodig. Dat de club veel doet met reizen en shirtsponsors is natuurlijk ook een ding, maar het grootste gedeelte is natuurlijk wel voetbal." Van Basten laat daarna zelf weten dat hij niet bereid is om Ajax op dit moment te helpen in een functie.