'KNVB ziet drie potentiële bondscoaches; problemen in zoektocht naar nieuwe 'td''

'KNVB ziet drie potentiële bondscoaches; problemen in zoektocht naar nieuwe 'td''

24-01-2018 07:32
44

De KNVB heeft een drietal serieuze kandidaten voor de opvolging van Dick Advocaat. Volgens De Telegraaf zijn Ronald Koeman, Frank de Boer en Peter Bosz in beeld om als bondscoach aan de slag te gaan.

Koeman is de favoriet, maar net als Bosz krijgt hij nog elke maand tonnen op zijn bankrekening gestort van zijn vorige werkgever. Everton en Borussia Dortmund stoppen met betalen zodra de twee weer aan de slag gaan. Hoewel Koeman, Bosz en De Boer bij de KNVB aanzienlijk minder kunnen verdienen dan bij een club, verwacht de ochtendkrant dat een van hen overstag zal gaan.

Voor de vacante positie van technisch directeur loopt de bond tegen meer problemen aan. Fred Rutten werd gezien als de meest geschikte kandidaat, maar die staat op het punt een baan in Israël aan te nemen. Die job levert hem netto twee keer zo veel op als het salaris van een 'td' in Zeist bruto. Om diezelfde redenen staan ook andere kandidaten niet te springen.

Martin van Geel (vijf ton salaris) wil bij Feyenoord blijven, Marcel Brands (zes ton) denkt aan de Premier League en Max Huiberts (3,5 ton) geeft de voorkeur aan AZ. Co Adriaanse (70 jaar) wordt door de KNVB als te oud gezien, terwijl Wim Jonk de achtergrond mist. Het lijkt uitgesloten dat de KNVB ver boven het salaris van algemeen directeur Eric Gudde (2,5 ton) gaat zitten.