'Neymar maakt keuze om PSG te verlaten en vindt minder salaris niet erg'

'Neymar maakt keuze om PSG te verlaten en vindt minder salaris niet erg'

25-01-2018 07:45
77

Neymar is bereid om een flink deel van zijn salaris in te leveren zodat hij bij Real Madrid kan spelen. Althans, dat meldt L'Equipe. De Braziliaan wordt de laatste weken steeds meer in verband gebracht met een vertrek bij Paris Saint-Germain.

Het gerucht dat Neymar Parijs wil verlaten voor Real lijkt inmiddels meer dan speculatie. Het Franse L'Equipe meldt dat de Braziliaan van 222 miljoen euro voor zichzelf al heeft besloten om PSG te verlaten. Een transfer naar Real Madrid zou zijn voorkeur hebben. Neymar is zelfs bereid om een groot deel van zijn salaris op te geven om een transfer naar Spanje af te dwingen.

PSG is echter niet van plan om Neymar zomaar te laten gaan. De club heeft afgelopen zomer hard geknokt om de Braziliaan naar de Franse hoofdstad te halen. Daar was maar liefst 222 miljoen euro voor nodig. Enkele maanden later melden diverse media dat Neymar ongelukkig is met zijn nieuwe leven in Parijs en dat hij het niet goed kan vinden met bepaalde ploeggenoten.

Aan de andere kant zijn de fans van PSG het sterrengedrag van de buitenspeler zat. In het met 8-0 gewonnen duel met Dijon besloot Neymar om een strafschop zelf te nemen, terwijl Edinson Cavani een clubrecord kon breken. Dat werd als egoïstisch gezien. Real is op de hoogte van het feit dat Neymar momenteel 250 miljoen euro kost. Voorzitter Florentino Pérez hoopt de prijs echter te drukken door Cristiano Ronaldo in de deal te betrekken.