Utrecht grijpt in en vervangt grasmat een dag na thuisduel met Ajax

Utrecht grijpt in en vervangt grasmat een dag na thuisduel met Ajax

29-01-2018 12:21
229

De grasmat van FC Utrecht wordt maandag vervangen. Er komt een nieuw veld, omdat de huidige mat goed voetbal onmogelijk maakt.

Dat maakt Utrecht maandag bekend. Het nieuws wordt een dag na FC Utrecht - Ajax bekendgemaakt. Op het veld in de Galgenwaard was de afgelopen dagen veel kritiek. Niet alleen Ajax had daar last van, Feyenoord had afgelopen woensdag ook moeite om het eigen spel te spelen omdat het veld veel weg had van een toendra. Ajax wilde de slechte staat van het veld niet de schuld geven van het 0-0 gelijkspel, maar maakte wel duidelijk dat het moeite had om het eigen spel te spelen.

Maandag wordt de bovenlaag van het huidige veld verwijderd en worden alle noodzakelijke werkzaamheden verricht zodat de graszoden dinsdag kunnen worden gelegd. "Het huidige veld, dat tijdens de sneeuwruimwerkzaamheden op zondag 10 december voor FC Utrecht – Feyenoord ernstige en onherstelbare beschadigingen opliep, is nu in een dusdanige staat dat ons geen andere keuze rest dan het te vervangen", laat Utrecht-directeur Paulo Steverink weten.

De grasmat heeft flink moeten lijden vanwege de hevige sneeuwval op 10 december vorig jaar. Het competitieduel met Feyenoord werd daarom ook afgelast. Er hebben veel tractors op het veld gereden, waardoor het moeilijk bespeelbaar werd. Zakaria Labyad luidde maandag in De Telegraaf al de noodklok. "Ik denk dat ik de helft van het nieuwe veld zelf ga betalen, want dit kan zo niet langer."