'Ajax zocht vleugelaanvaller: club wilde terugkeer realiseren met 2,5 miljoen'

'Ajax zocht vleugelaanvaller: club wilde terugkeer realiseren met 2,5 miljoen'

01-02-2018 09:18
38

Ajax wilde Viktor Fischer terughalen naar Amsterdam, zo meldt het Deense Ekstrabladet. Fischer koos er echter voor om FSV Mainz in te ruilen voor FC Kopenhagen. Een sms van trainer Stale Solbakken gaf de doorslag.

Volgens Ekstra Bladet wilde Ajax 2,5 miljoen euro op tafel leggen voor Fischer, die in de Bundesliga op een dood spoor zat en ook zijn Premier League-avontuur bij Middlesbrough zag mislukken. Ajax was deze transferperiode druk bezig om een vleugelaanvaller naar Amsterdam te halen. Het vizier was gericht op Zakaria Labyad en Hassane Bandé, voor wie Ajax extra wilde betalen om hem nu al over te nemen van KV Mechelen. Dat mislukte. Uiteindelijk kreeg de club Amin Younes terug van SSC Napoli.

De interesse van Ajax in Fischer is opvallend. De Deen kende een goed begin in Amsterdam, maar zakte daarna, mede door blessureleed, ver terug. Fischer vertrok in 2015 bij Ajax, nadat hij zijn laatste wedstrijden voor het beloftenelftal had gespeeld. Fischer kwam tot 76 Eredivisie-optredens voor Ajax. Hij verliet Amsterdam voor Middlesbrough, waar hij slechts dertien wedstrijden speelde. Voor Mainz kwam hij tien keer uit.