'Beslissende weken voor Robben-toekomst: Bayern stelt eisen aan nieuwe deal'

'Beslissende weken voor Robben-toekomst: Bayern stelt eisen aan nieuwe deal'

01-02-2018 20:55
40

In de komende weken en maanden zal duidelijk worden of Arjen Robben ook ná de zomer nog actief is bij Bayern München. De Nederlandse aanvaller, die afgelopen week 34 werd, houdt voorlopig alle opties open, maar mogelijk neemt Bayern zélf een beslissing over de toekomst van Robben. 

Het contract van de oud-speler van Real Madrid, Chelsea, PSV en FC Groningen loopt in juli af. Kicker schrijft deze week dat 'Robben in de komende periode moet bewijzen dat hij nog in staat is om wekelijks op topniveau te presteren'. De routinier is grootverdiener bij Der Rekordmeister, dus Bayern gaat niet over één nacht ijs. Sentimenten spelen geen rol bij de keuze om wel of niet met elkaar door te gaan. 

Het Duitse voetbalblad heeft begrepen dat Robben in principe graag bij Bayern blijft. Afgelopen jaar speculeerde de voormalig Oranje-international over een mogelijk einde van zijn carrière. Dat is niet aan de orde. Robben zou inmiddels hebben laten blijken dat hij zéker nog een jaar wil doorvoetballen. Een overstap naar - bijvoorbeeld - de Chinese competitie is voor hem geen optie.