Bankzitter Emanuelson heeft aflopend contract: 'Tuurlijk zwaar teleurgesteld'

Bankzitter Emanuelson heeft aflopend contract: 'Tuurlijk zwaar teleurgesteld'

08-02-2018 18:23
23

Urby Emanuelson weet nog niet of hij ook komend seizoen onder contract staat bij FC Utrecht. De 31-jarige linkspoot ondertekende afgelopen zomer een éénjarig contract in stadion Galgenwaard. Momenteel is Emanuelson geen basisspeler onder trainer Jean-Paul de Jong. 

Woensdagavond mocht de oud-speler van onder meer Ajax en AC Milan na ruim een uur invallen tegen Sparta (1-0 winst). Zijn laatste basisplaats dateert van eind december. "Tuurlijk ben je zwaar teleurgesteld, maar je gaat gewoon verder", aldus Emanuelson voor de camera van De Utrechtse Internet Courant. "Dit hoort bij het voetbal en je hebt bepaalde dingen te accepteren. Ik moet keihard knokken om weer in het elftal te komen."

"In de wedstrijden die ik heb gespeeld, denk ik dat ik sowieso een meerwaarde voor de ploeg ben geweest", vervolgt de routinier. "Op dit moment sta je er naast en je hebt het daar wel moeilijk mee, maar je hebt het te accepteren."

Met de leiding van Utrecht is nog niet gesproken over verlenging van zijn contract. "We zien wel hoe de dingen gaan lopen. Ik ben nog steeds hartstikke blij dat ik speler van Utrecht ben, maar het is jammer dat je nu op de bank zit. Dat is eigenlijk het enige minpuntje. Ik zie sowieso toekomst bij Utrecht, maar er is geen haast bij. Het is niet zo dat je nú moet verlengen, dat kan ook aan het einde van het seizoen."