'Blij dat Kieft positief over me is, maar lees ook de column van Van Hanegem'

'Blij dat Kieft positief over me is, maar lees ook de column van Van Hanegem'

16-02-2018 19:20
12

Robin van Persie merkt dat de voetbalwereld de laatste jaren steeds harder is geworden. Critici en analisten komen vaker met gestrekt been in en spelen vaker op de man.

"Ook door social media", zegt Van Persie in een interview met ELF Voetbal. "Vroeger was er meer respect. Ik heb een soort schild om mij heen gecreëerd. Als je voor een topclub als Feyenoord kiest heb je te maken met veel meningen. Net als bij Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe. Je leert omgaan met de kritiek. Als je jong bent, ben je zoekende. Op alle niveaus. Ik heb ook fouten gemaakt, maar ik bekijk het nu relaxed. Je kunt niet iedereen pleasen."

Over Van Persie is de afgelopen weken, ook vóór zijn terugkeer naar Feyenoord, veel gezegd en geschreven. Niet iedereen is positief. "Als ik de column van Wim Kieft lees, streelt mij dat wel. Dat hij positief is over mij. Maar ik lees ook de column van Willem van Hanegem. Daar heb ik geen issues mee. Willem is een legend. Als iemand een mening mag hebben over voetbal, is hij het wel. Willem is altijd open en eerlijk, dat moet hij vooral blijven."

"Ik kan voor jullie niet uitschrijven hoe de komende tijd verloopt. Ik kan wel beloven dat ik mijn best ga doen. Het zou mij een fantastische feeling geven als ik mijn carrière mooi kan afsluiten. Ik hoop gewoon veel mensen blij te maken."