'Nieuwe spirit' bij Groningen: 'Ze spelen onbevangen en met veel drive'

'Nieuwe spirit' bij Groningen: 'Ze spelen onbevangen en met veel drive'

23-02-2018 14:20
14

Hoewel het zeer onrustig is bij FC Groningen, is NAC Breda-trainer Stijn Vreven beducht voor de tegenstander van vrijdagavond. Volgens de Belg is er een 'nieuwe spirit' bij de Trots van het Noorden.

"Er is heel veel gebeurd in Groningen", zegt Vreven tegen BN DeStem. "En nog steeds. Met de coach, met de technisch directeur, met de supporters en met spelers die niet willen invallen of ruzie met elkaar hebben."

"Een aantal spelers is aan de kant geschoven, waardoor jonge spelers als Van de Looi een kans krijgen", vervolgt Vreven. "Ik was bij de wedstrijd in Venlo tegen VVV (1-1) en zag dat er een nieuwe spirit in zit. Het is weer een team, ze spelen onbevangen en met veel drive. Het klopt dat ze in het begin werden overrompeld, toch vind ik dat als er een ploeg had moeten winnen, dat FC Groningen was."

Vreven waarschuwt bovendien voor aanvallers Tom van Weert en Mimoun Mahi. Toch gaat de coach uit van zonedekking en offert hij geen mannetje op aan Mahi, de clubtopscorer met zeven goals. "Ik verwacht dat zij het eerste kwartier vol aan de bak gaan en ons niet willen laten voetballen."