Jenner ziet Nederlandse hoop bij Ajax lopen: Kan ik echt van genieten

Jenner ziet Nederlandse hoop bij Ajax lopen: "Kan ik echt van genieten"

02-03-2018 19:21
24

Oud-voetballer Julian Jenner is druk bezig om zijn trainerscarrière van de grond te krijgen. Jenner loopt momenteel drie dagen in de week stage bij AZ. De voormalig aanvaller houdt de Eredivisie goed in de gaten.

"Wat me opvalt is dat de buitenspelers erg matig zijn", zegt Jenner in gesprek met ELF Voetbal. "In mijn tijd had je met Arjen Robben en Robin van Persie twee echt goede buitenspelers. Maar er komen wel goede vleugelaanvallers aan, met onder andere Justin Kluivert. Daar kan ik echt van genieten. Verder zijn er helaas weinig."

Jenner weet ook waarom het er tegenwoordig zo weinig zijn. "We leiden ze niet echt meer op. Veel trainers zetten voor het resultaat een middenvelder hangend in de aanval. Ze vinden buitenspelers te grillig. Maar dat kan nooit de bedoeling zijn, voetbal is ook entertainment."

Jenner vindt niet dat Nederland af moet stappen van de Hollandse School. "We moeten met onze tijd mee, maar hoeven het vanwege een paar slechte jaren niet overboord te gooien. Het gaat nu minder, maar zo’n periode hadden ze bij Duitsland ook. België heeft het zelfs enorm lang gehad en kijk wat voor superlichting zij nu hebben. Zo zal het ook in Nederland weer goedkomen. Er komt een hele goede lichting aan."