Vreven accepteert flinke schorsing na woede uitbarsting: 'Zonder morren'

Vreven accepteert flinke schorsing na woede uitbarsting: 'Zonder morren'

05-03-2018 17:39
47

Stijn Vreven moet de komende drie wedstrijden van NAC Breda vanaf de tribune bekijken. De Belgische coach heeft een flinke schorsing gekregen, na zijn uitsluiting tijdens het thuisduel met Feyenoord (2-1).

Vreven werd zaterdag al na vijf minuten naar de tribune gestuurd, nadat hij tekeer was gegaan na een beslissing van scheidsrechter Bas Nijhuis. Het was al de derde keer dit seizoen dat Vreven werd weggestuurd.

De tuchtcommissie van de KNVB kwam mede daarom met een fors schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan nul voorwaardelijk. NAC meldt op de clubsite dat Vreven het voorstel direct heeft geaccepteerd. Hij ontbreekt daardoor tegen ADO Den Haag (uit), Roda JC Kerkrade (thuis) en PSV (uit).

"Ondanks dat ik vind dat er ruimte moet zijn voor bepaalde emoties tijdens een wedstrijd, moet ik wel onder ogen zien dat ik die emoties veel beter onder controle moet houden en mijn passie alleen moet gebruiken om mijn ploeg te motiveren", reageert de Belg. "Als trainer moet ik me op dat vlak snel ontwikkelen en verbeteren. Daarom aanvaard ik de consequenties voor mijn gedrag zonder morren. Gelukkig kan ik, ondanks mijn schorsing, tijdens de trainingen en in de voorbereiding op de wedstrijden mijn steentje nog gewoon bijdragen."

NAC was zaterdag met 2-1 te sterk voor landskampioen Feyenoord en staat na 26 speelronden op 24 punten. Dat zijn zes punten meer dan FC Twente en Sparta, die onder de degradatiestreep staan.