Enorme afgang voor PSV: Willem ll wint in Tilburg met 5-0

10-03-2018 21:35
295

PSV is zaterdagavond op bezoek bij Willem ll volledig afgedroogd. De ploeg van Phillip Cocu bakte er in Tilburg helemaal niets van en ging met 5-0 ten onder, mede door twee goals van Ben Rienstra.

Willem ll was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven tegen PSV en beet regelmatig fel van zich af. Rienstra was na een kwartier spelen al dicht bij de openingstreffer, maar vond Jeroen Zoet op zijn weg. Een minuut na een omhaal van Luuk de Jong verschalkte Rienstra Zoet alsnog: 1-0. Vlak voor rust wilde De Jong een penalty hebben, omdat hij claimde dat hij vastgehouden werd. Scheidsrechter Kuipers wilde echter van niets weten en gaf De Jong geel vanwege protesteren.

In de tweede helft oogde PSV volledig verlamd en maakte het geen schijn van kans meer. Daar maakte Willem ll gretig gebruik van, dat maar liefst vier keer scoorde. Tien minuten na rust knalde Fran Sol de Tilburgers naar 2-0 en weer tien minuten later maakte hij er vanaf de stip 3-0 van. Het werd nóg erger voor PSV, dat door Rienstra zelfs op 4-0 achter kwam.

Tot overmaat van ramp moest Derrick Luckassen er in de blessuretijd met twee keer geel vanaf en kreeg PSV wederom een strafschop tegen. Sol ging weer achter de bal staan en faalde weer niet. Ajax kan de achterstand zondagmiddag terugbrengen tot zeven punten, maar dan moet er wel gewonnen worden van sc Heerenveen.