Messi knokt voor laatste kans: 'Dan rest ons niets anders dan het op te geven'

Messi knokt voor laatste kans: 'Dan rest ons niets anders dan het op te geven'

19-03-2018 08:31
41

Lionel Messi beseft dat deze generatie van Argentinië komende zomer de laatste kans krijgt om een WK te winnen. De Argentijn weet maar al te goed hoe het is om een eindstrijd te verliezen. In 2014 werd de WK-finale verloren van Duitsland en in 2015 en 2016 trok de ploeg in de finale van de Copa America aan het kortste eind.

"Ik heb vaak gehuild om dat soort wedstrijden, om wat ze betekenen en omdat we de droom van het land niet waar hebben kunnen maken", wordt Messi geciteerd door Spaanse media. "De drie verloren finales waren zwaar. Het lijkt erop dat het behalen van de finales ons niet geholpen heeft."

"We zijn helaas afhankelijk van het resultaat. Als we nu geen wereldkampioen worden, krijgen we geen nieuwe kans meer. Als we het WK in Rusland niet winnen, rest ons niets anders dan het nationale team op te geven, zo voelt het."

Messi hoopt op een herhaling van 2014, toen ten koste van Nederland de eindstrijd bereikt werd in Brazilië. "Hopelijk kunnen we iets soortgelijks beleven als in 2014, wat een onvergetelijke ervaring was. Ik hoop dat het resultaat ook hetzelfde is, maar dat we deze keer met de beker staan."