'Ze maken hem helemaal gek. Hij gaat echt niet nog drie jaar bij Ajax spelen'

'Ze maken hem helemaal gek. Hij gaat echt niet nog drie jaar bij Ajax spelen'

19-03-2018 21:30
57

Wim Kieft voorspelt een snel afscheid van Justin Kluivert bij Ajax. Frank de Boer vindt dat de Ajacied minimaal nog twee jaar in Amsterdam moet blijven, maar Kieft denkt dat de grote clubs komende zomer tegen elkaar op gaan bieden en het hoofd van Kluivert op hol gaan brengen.

"Het gevaar is met Kluivert dat als hij op te jonge leeftijd naar grote clubs gaat, dat niet goed is voor z'n ontwikkeling", zegt Kieft bij Rondo van Ziggo Sport. "Of hij blijft? Nee, dat gaat hij niet doen. Ze gaan allemaal bieden en maken die jongen natuurlijk helemaal gek. Het gaat uiteindelijk om geld. Hij gaat echt niet nog drie jaar bij Ajax spelen."

De Boer is lovend, maar denkt ook niet dat Kluivert nog lang te houden is. "Hij heeft heel veel potentie, net als Bergwijn dat heeft. Ik vind het een genot om naar te kijken. Het rendement moet natuurlijk omhoog, maar kijk even naar hoeveel goals hij al gemaakt heeft. Ik vind het aardig voor een eerste jaar."

"De duels met Dumfries waren echt heel leuk (tegen Heerenveen, red.). Daar wordt hij beter van. Dumfries is heel snel, maar toch rende hij hem er een paar keer uit. Hij moet nog minimaal twee jaar 34 wedstrijden spelen."

No Poll