'Ook Arsenal richt pijlen op De Ligt: Ajax-vraagprijs probleem voor club'

'Ook Arsenal richt pijlen op De Ligt: Ajax-vraagprijs probleem voor club'

01-04-2018 00:10
66

Naast FC Barcelona heeft ook Arsenal serieuze interesse in Matthijs de Ligt, meldt The Mirror in Engeland. The Gunners hebben volgens het bericht hun beste scout naar de oefeninterlands van Oranje gestuurd om de achttienjarige Ajacied te bekijken.

Omdat De Ligt zichzelf in razend tempo ontwikkelt en ook serieus aan Barcelona wordt gelinkt, bestaat de kans dat de vraagprijs van Ajax nu al hoger is dan Arsenal wil betalen. Volgens berichten uit Spanje willen de Amsterdammers zestig miljoen euro hebben voor De Ligt, die inmiddels ook zeker lijkt van een basisplek bij het Nederlands elftal. De Ligt blonk uit tegen Engeland én Portugal.

Wedden

Meer odds

Arsenal lijkt in eerste instantie niet bereid om zestig miljoen op tafel te leggen voor De Ligt, die dit seizoen zijn contract met twee jaar verlengde bij Ajax. Ook Barcelona zou daarom zijn afgehaakt, al lijken de Catalanen nog steeds serieus geïnteresseerd te zijn. Ook Juventus wordt genoemd.

Naast Arsenal werd De Ligt tijdens de interlandperiode ook bekeken door scouts van Barcelona. De Spaanse club wil naar verluidt in de zomer zakendoen met Ajax. Zowel Arsenal als Barcelona legt de focus op het halen van een jonge centrale verdediger. Sven Mislintat, hoofdscout van Arsenal, heeft naast De Ligt ook zijn pijlen gericht op Bayer Leverkusen-verdediger Panagiotis Retsos. 

Lees ookDe Ligt 'kan beter vertrekken' bij Ajax: "Hij moet iedere week tegenstand hebben"