De Ligt 'kan beter vertrekken' bij Ajax: Hij moet iedere week tegenstand hebben

De Ligt 'kan beter vertrekken' bij Ajax: "Hij moet iedere week tegenstand hebben"

31-03-2018 11:16
69

De achttienjarige Matthijs de Ligt doet er verstandig aan om zo snel mogelijk bij Ajax te vertrekken. Valentijn Driessen vindt dat. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is De Ligt uitgeleerd in Nederland. 

"Of De Ligt een transfer gaat maken? Die kans is heel groot en dat ligt aan Matthijs de Ligt zelf. Hij wil volgend seizoen in de Champions League spelen met Ajax, maar dat wordt de voorronde", zegt Driessen voor de camera van Telegraaf TVOmdat PSV afkoerst op het kampioenschap, zal kwalificatie voor het miljoenenbal een loodzware opgave worden voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. 

Wedden

Meer odds

In de Nederlandse competitie wordt Oranje-international De Ligt 'niet meer uitgedaagd', denkt Driessen. "En wat krijg je dan? Dan kun je je focus niet meer honderd procent houden. Wat is dan de uitdaging? Tegen Tom van Weert te spelen of juist tegen betere spitsen? Ik denk het laatste."

"Ik denk dat hij op een hoger niveau moet gaan spelen. Het punt is natuurlijk wel: ga je bij een Champions League-ploeg spelen? Als je niet speelt, word je sowieso slechter. Dat moet De Ligt wel voor elkaar zien te krijgen. Hij moet iedere week tegenstand hebben."