Volgende trainer aan Bayern-vacature gelinkt: club ontkent 'Bayern-clausule'

Volgende trainer aan Bayern-vacature gelinkt: club ontkent 'Bayern-clausule'

01-04-2018 19:41
8

Bayern München is nog altijd op zoek naar een trainer voor komend seizoen en lijkt Niko Kovac op het oog te hebben voor de vacature. De naam van de Kroatische Eintracht Frankfurt-trainer duikt veelvuldig op in de Duitse media.

Voormalig Bayern-middenvelder Lothar Matthäus, tegenwoordig analist namens Sky Sports, bevestigt dat Kovac een serieuze optie is bij Der Rekordmeister. "Zijn naam valt hier regelmatig en hij heeft een goede reputatie bij Bayern", vertelt de Duitse recordinternational over de trainer van Jonathan de Guzman en Jetro Willems. "Ik meen gehoord te hebben dat hij hoog op het lijstje staat bij Bayern."

Wedden

Meer odds

Kovac, tussen 2001 en 2003 actief als speler van Bayern, ligt echter nog tot medio 2019 vast in Frankfurt. Technisch directeur Fredi Bobic ontkent bovendien dat er concrete interesse van Bayern is. "Jullie hebben je bronnen, maar ik heb er zelf ook één: de trainer. Dat is het belangrijkste", aldus Bobic in gesprek met BILD. Het invloedrijke medium claimt dat Kovac een speciale Bayern-clausule in zijn contract heeft, maar de technisch directeur ontkent dat.

De 72-jarige Jupp Heynckes gaat na afloop van het seizoen stoppen. Onlangs al werden onder meer Thomas Tuchel (clubloos) en Ralph Hasenhüttl (RB Leipzig) aan een dienstverband in Zuid-Duitsland gelinkt.