Kogel door de kerk: Ajax vanaf volgend seizoen officieel in Johan Cruijff Arena

Kogel door de kerk: Ajax vanaf volgend seizoen officieel in Johan Cruijff Arena

05-04-2018 12:03
197

De kogel is door de kerk: de Arena wordt met ingang van volgend seizoen officieel omgedoopt tot de Johan Cruijff Arena. Dat bevestigt Ajax.

Het nieuwe logo van de Johan Cruijff Arena wordt onthuld rond 25 april, de dag waarop Cruijff 71 zou zijn geworden. "Johan Cruijff is de grootste voetballer die Ajax heeft voortgebracht. Mede dankzij hem is Ajax een grote naam in binnen- en buitenland. Mooi dat het stadion naar hem wordt vernoemd", reageert algemeen directeur Edwin van der Sar op de clubsite.

Henk Markerink, directeur van de Arena, reageert ook verheugd. "We zijn blij voetballegende Johan Cruijff, een groot Amsterdammer, hiermee een permanent eerbetoon te kunnen geven. Als stadion zijn we er trots op dat we zijn naam mogen dragen. Dit zal wereldwijd zijn weerklank vinden."

De gesprekken tussen de Arena, Ajax en de gemeente Amsterdam duurden lang, omdat de partijen het niet eens konden worden over de bestuursstructuur van de Arena. "We hebben de dossiers naamswijziging en bestuursstructuur uit elkaar gehaald, om te voorkomen dat de discussie nog langer zou duren", licht Markerink toe.

De familie Cruijff is tot slot blij met het nieuws. De laatste maanden voerde Jordi Cruijff de druk op in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. "We zijn blij met dit nieuws, en dat het nu daadwerkelijk zover is dat het stadion vanaf het nieuwe voetbalseizoen officieel de Johan Cruijff Arena mag heten", laat de familie weten in het persbericht van de Amsterdam Arena.