Ik heb diepe dalen gekend en vaak nagedacht over stoppen met voetballen

"Ik heb diepe dalen gekend en vaak nagedacht over stoppen met voetballen"

06-04-2018 12:06
11

FC Volendam-aanvaller Anthony Berenstein ondertekende vrijdag een nieuw tweejarig contract bij de Jupiler League-club. De 21-jarige flankspeler stond te boek als groot talent, maar heeft die goede lijn niet kunnen doorzetten.

"Ik heb diepe dalen gekend en vaak nagedacht over stoppen met voetballen. Na lange gesprekken met mijn moeder en andere mensen in mijn omgeving ben ik doorgegaan en daar pluk ik nu de vruchten van", laat Berenstein weten aan Voetbal International. "Ik ben FC Volendam eeuwig dankbaar voor de kans die zij mij bieden, zoals ik ook mijn zaakwaarnemer Stefano van Delden zeer dankbaar ben."

Wedden

Meer odds

Berenstein weet dat hij met zijn 21 jaar een laatbloeier is. "Maar dat waren bijvoorbeeld Jamie Vardy, Jerrel Hasselbaink en Jaap Stam ook. Het is nog niet te laat voor mij, maar ik voel wel dat dit mijn laatste kans is en die wil ik met beide handen pakken. De toekomst? Natuurlijk wil ook ik naar de Eredivisie of naar het buitenland. De top van de Eredivisie is mijn droom, maar nu telt alleen FC Volendam."

Berenstein stond er als jeugdspeler van FC Utrecht goed op en ook speelde hij maar liefst dertien keer voor Oranje O17. Daarna bleef het stil, maar de aanvaller hoopt nu weer een grote stap in zijn carrière te zetten.