Update: Opluchting voor Dost en co, Sporting-voorzitter trekt schorsing in

Update: Opluchting voor Dost en co, Sporting-voorzitter trekt schorsing in

07-04-2018 18:23
56

Sporting Portugal zal zondagavond met een volledig gewijzigd elftal aantreden tegen Pacos de Ferreira. President Bruno de Carvalho neemt het de spelers zeer kwalijk dat ze midweeks slecht voor de dag kwamen in de Europa League (2-0 verlies tegen Atlético) en heeft besloten negentien man te schorsen.

Alle spelers die donderdagavond tot de wedstrijdselectie van trainer Jorge Jesus behoorden, mogen van De Carvalho niet in actie komen tegen Pacos de Ferreira. Onder hen bevinden zich Fabio Coentrão en Bas Dost. Zij pakten beide een gele kaart tegen Atlético, waardoor zij geschorst zijn voor de return. De Carvalho maakt de opvallende sanctie bekend via zijn sociale media en Sporting Portugal bevestigt de massale schorsing via de officiële kanalen.

'Bij Sporting leven we niet in een bananenrepubliek. De spelers zullen kennis maken met de discipline van deze club', luidde een onderdeel van een inmiddels verwijderd Facebook-bericht van De Carvalho. In de Portugese hoofdstad loopt momenteel een onderzoek, dat moet aantonen of de president wel de rechten heeft om de volledige selectie van speelminuten af te houden.

Update 7/4 08.35: Bas Dost behoort niet tot de negentien geschorste spelers van Sporting Portugal. Alleen de spelers die een gezamenlijke verklaring van de spelersgroep op Facebook deelden hebben een schorsing opgelegd gekregen. Dost is niet zo actief op social media en deelde het statement niet. De reactie van de spelersgroep volgde op een post van voorzitter Bruno de Carvalho, die zijn onvrede uitsprak over de prestatie van Sporting tegen Atlético Madrid.

Update 7/4 18.22: De kou is uit de lucht in Lissabon, meldt O Jogo. Voorzitter De Carvalho heeft, na uitvoerig overleg met de spelersgroep, besloten om de massale schorsing in te trekken.