Van de Beek: Meteen uitgesproken met de trainer en toen was het ook klaar

Van de Beek: "Meteen uitgesproken met de trainer en toen was het ook klaar"

07-04-2018 09:14
7

Het is voor Ajax op veel facetten een negatief seizoen en Donny van de Beek merkt dat de Amsterdammers nooit in de flow gekomen zijn zoals in het uitstekende Europa League-seizoen.

"En sfeer is zó bepalend in voetbal", zegt de middenvelder in gesprek met Het Parool. "Als je met z'n allen plezier hebt en dat ook uitstraalt op het veld, in dat gevecht van anderhalf uur, komen er extra krachten los. Dit seizoen verloopt met pieken en dalen. We wisselen goede en mindere wedstrijden af. En als je een aantal van die mindere wedstrijden achter elkaar hebt, doet dat wat met de sfeer, dat merk je wel."

Zelf kende Van de Beek ook een mindere fase dit seizoen. Toenmalig trainer Marcel Keizer zette hem op de bank en was niet blij met de reactie van de middenvelder op dat besluit. "Ik heb dat meteen uitgesproken met de trainer en toen was het ook klaar. Best leerzaam", zegt Van de Beek. "Je weet nooit hoe je gaat reageren op zo'n klap. Want het voelde als een klap. Je moet daarmee kunnen omgaan. Ik kan best fel reageren als ik boos ben. Ik ben over het algemeen vrij rustig, cijfer me weg voor de ploeg, maar ik heb ook een andere kant."