De Ligt: 'Mijn Ajax-salaris is vergeleken bij een gemiddeld inkomen al bizar veel'

De Ligt: 'Mijn Ajax-salaris is vergeleken bij een gemiddeld inkomen al bizar veel'

12-04-2018 10:38
110

Matthijs de Ligt zal zijn carrière altijd verkiezen boven het grote geld. Dat vertelt de achttienjarige Ajacied aan ELF Voetbal Magazine. De laatste maanden werd De Ligt nadrukkelijk gelinkt aan Bayern München en FC Barcelona.

De Ligt brak vorig seizoen door in Amsterdam en draagt inmiddels de aanvoerdersband als Joël Veltman niet speelt. "Ik had werkelijk nóóit kunnen bedenken dat het zo snel zou gaan. Zo snel, dat het wel heel lastig wordt om op mijn 24ste nog bij Ajax te voetballen", zegt hij.

Niet voor niets staat De Ligt op het verlanglijstje van half Europa. Mocht een club binnenkort aankloppen, dan gaat hij niet over één nacht ijs. "Ik ben enorm begaan met Ajax. Stel: mijn verstand zegt dat ik een stap moet maken maar mijn hart zegt dat ik bij Ajax moet blijven, dan zal mijn hart de bovenhand hebben. Ik moet wat mijn carrière betreft oppassen dat ik Ajax niet boven mezelf plaats."

En wat als het grote geld lonkt? "Dan kies ik toch voor mijn carrière. Maar oké, daar staat iedereen verschillend in. Ik weet van mezelf dat geld niet mijn grootste drijfveer is. (...) Ik zal niet snel voor het geld naar China gaan, zeg maar. Wat ik nu bij Ajax verdien is vergeleken bij een gemiddeld inkomen al bizar veel. Ik verdien meer dan genoeg."

Lees ook: Waarom FC Barcelona zo laaiend enthousiast is over Matthijs de Ligt