AZ heeft geen kind aan Heracles en heeft derde plek stevig in handen

AZ heeft geen kind aan Heracles en heeft derde plek stevig in handen

13-04-2018 21:51
25

AZ heeft speelronde 31 uitstekend doorstaan. Op bezoek bij Heracles Almelo werd eenvoudig gewonnen (0-3) en dankzij dat resultaat is de derde plaats bijna veilig gesteld. De Tukkers kwamen slecht voor de dag en mogen zich vooral achter de oren krabben over de wijze waarop het tweede tegendoelpunt werd weggegeven.

Na een klein half uur spelen opende AZ de score. Guus Til was het eindstation van een vlotlopende aanval, hij liet Bram Castro van dichtbij kansloos. Op dat moment had Heracles al op voorsprong kunnen staan, maar Bradley Kuwas wist een vroeg gegeven strafschop niet te benutten. Vanaf dat moment liepen de mannen van John Stegeman achter de feiten aan.

Ron Vlaar stond in de basis bij AZ. De centrale verdediger kreeg vorige week een rode kaart, maar ging in beroep tegen de schorsing en werd vrijgesproken. John van den Brom daarentegen zat op de tribune. De trainer van de Alkmaarders had commentaar geleverd op arbiter Kevin Blom en mocht zijn team niet coachen in het Polman Stadion. 

Dat bleek echter geen enkel probleem voor de nummer drie van de Eredivisie. Geklungel in de defensie van Heracles leidde de 0-2 in, die werd gemaakt door Oussama Idrissi. In de tweede helft vergrootte Alireza Jahanbakhsh de marge en tekende zo de eindstand aan. De kans om een monsterscore neer te zetten liet AZ liggen in het restant van de wedstrijd, terwijl Heracles er niet in slaagde de eer te redden.