Ten Hag ziet Van Gaal op tribune zitten: Wat mij dat doet? Het doet me deugd

Ten Hag ziet Van Gaal op tribune zitten: "Wat mij dat doet? Het doet me deugd"

Gepubliceerd: zondag 15 april 2018 om 14:11zo 15-04-2018 om 14:11

Erik ten Hag was tussen 2013 en 2015 trainer van Bayern München II. Een kijkje in de Duitse keuken leerde hem veel. Ten Hag, sinds de winter aan het roer in Amsterdam, ziet gelijkenissen tussen Ajax en Bayern.

"Bayern München en Ajax zijn op dit moment onvergelijkbare grootheden, maar ze hebben één ding gemeen: het zijn clubs die in eigen land niemand onverschillig laten", vertelt Ten Hag aan Het Parool. "In Nederland ben je vóór Ajax of je bent tegen. Daar zit niets tussenin. Als coach van de tegenstander is dat makkelijk: je hoeft je spelers niet te motiveren om tegen Ajax alles uit de kast te halen."

"En zeker niet als coach van FC Utrecht, waar ik heb gewerkt. Vóór mijn komst naar Utrecht hoorde ik dat mensen van die club het seizoen geslaagd vonden als werd gewonnen van Ajax. Ik vind dat onbegrijpelijk. Ik verloor liever twee keer van Ajax en dat ik de rest won, dan andersom."

Ten Hag krijgt soms de kritiek dat hij een verdedigende coach is. "Maar als je weet waar ik vandaan kom, hoe ik ben opgeleid als voetballer, wie mijn voorbeelden zijn als trainer, dan valt dat niet te rijmen. Het past ook niet bij Ajax, een defensieve trainer." Vorige week zag hij Louis van Gaal op de tribune zitten tijdens Ajax - Heracles Almelo (1-0). "Dat is leuk, en goed, want hij is Ajacied. Wat dat met mij doet? Het doet me deugd."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws