Van de Beek 'vernederd' in PSV-stadion: Was een klap in ons gezicht

Van de Beek 'vernederd' in PSV-stadion: "Was een klap in ons gezicht"

16-04-2018 10:10
34

Zwaar klote. Een vernedering. Een klap in het gezicht. Na afloop van PSV-Ajax (3-0), de wedstrijd die de thuisclub zondag de 24e landstitel uit de historie bezorgde, was Donny van de Beek volledig van slag. 

"Ik weet niet hoe dit kon gebeuren. Ik baal hier echt van. Iedereen doet dat. Dit is zwaar klote", zei Van de Beek in de catacomben van het Philips Stadion tegen onder meer NUsport

Al snel in de tweede helft werd het via Steven Bergwijn 3-0. Einde verhaal, wist ook Van de Beek. ""Dan wil je natuurlijk dat het zo snel mogelijk afgelopen is. Je weet dat het dan een moeilijk verhaal gaat worden. Helemaal als je in de slotfase ook nog eens met negen man komt te staan. Dan is het wel een vernedering."

"In de rust hadden we er nog zeker wel geloof in. Immers was PSV bij een gelijkspel nog geen kampioen geweest. We wilden er dus nog wat van maken. Maar de 3-0 was wel een klap in ons gezicht."

Na het laatste fluitsignaal zochten de spelers van Ajax direct de kleedkamers op. "Het was niet prettig om te zien hoe zij feest aan het vieren waren op het veld. Dat deed hartstikke veel pijn. Het was niet fijn. Wat moet ik er verder van zeggen? Ik baal hier ontzettend van."