Vlaar op de bank tegen Vitesse: 'In korte tijd weer heel belangrijk geworden'

Vlaar op de bank tegen Vitesse: 'In korte tijd weer heel belangrijk geworden'

18-04-2018 19:12
5

AZ speelt woensdagavond de laatste wedstrijd vóór de finale van de KNVB Beker. In eigen huis moet Vitesse worden verslagen, maar de Alkmaarders trekken ten strijde zonder Ron Vlaar. Hij wordt door trainer John van den Brom gespaard voor zondag.

Door een knieblessure stond Vlaar maandenlang aan de kant. Inmiddels is de routinier weer fit, maar Van den Brom zegt tegenover FOX Sports dat hij geen onnodige risico's wil nemen. "Gebleken is dat als je hem midweeks laat spelen, het moeilijker wordt naar zondag. En dat wil ik niet. Hij speelt hartstikke goed, is in relatief korte tijd weer belangrijk geworden voor het elftal."

Voor Thomas Ouwejan geldt hetzelfde. De 21-jarige verdediger raakte vorige maand geblesseerd, toen hij tijdens een wedstrijd van Jong Oranje een bal tegen het hoofd kreeg. Hij moest per brancard van het veld gedragen worden en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook Ouwejan is weer inzetbaar, maar Van den Brom neemt het zekere voor het onzekere en wil hem kunnen gebruiken tegen Feyenoord.