Van Geel: 'Hij doet het voortreffelijk en wat mij betreft gaan we nog lang door'

Van Geel: 'Hij doet het voortreffelijk en wat mij betreft gaan we nog lang door'

23-04-2018 15:14
20

Martin van Geel is 'gepast trots' op de vierde prijs van Feyenoord in drie seizoenen tijd. De technisch directeur van de Rotterdammers roemt het aandeel van trainer Giovanni van Bronckhorst, die hij in 2015 aanstelde.

Dat was eigenlijk tegen zijn principes. "Toen ben ik over m'n eigen ideeën heengestapt, want ik heb altijd als eerste criterium: een hoofdtrainer moet ervaring hebben", vertelt Van Geel aan RTV Rijnmond. "Maar Gio maakte ik al een aantal jaren mee als assistent van Fred Rutten en Ronald Koeman. Hij heeft natuurlijk enorm veel ervaring opgedaan als speler. Dat zou weleens goed kunnen gaan, zei m'n gevoel. Dat is gelukkig absoluut uitgekomen."

"Hoe hij dagelijks met z'n spelersgroep en z'n staf omgaat...", vervolgt Van Geel. "Tegenwoordig moet je enorm veel kunnen als hoofdcoach: je moet autoriteit uitstralen, goed met de media communiceren, goede trainingen geven, spelers individueel beter maken, maar met name een visitekaartje zijn van de club. Gio is een clubicoon, een echte Feyenoorder. Hij straalt klasse uit en vertegenwoordigt zichzelf en de club heel goed. Hij doet het voortreffelijk en wat mij betreft gaat dat nog heel wat jaren door."