Van Dijk grapt over razendsnelle Salah: 'Ik ben de snelste bij Liverpool'

Van Dijk grapt over razendsnelle Salah: 'Ik ben de snelste bij Liverpool'

26-04-2018 08:44
23

Virgil van Dijk steekt de loftrompet over ploeggenoot Mohamed Salah. De Egyptenaar rolde dinsdag AS Roma op met twee goals en twee assists (5-2). Volgens de Nederlander zijn de prestaties van de Liverpool-aanvaller 'Messi-achtig'.

"Ja, zeker. Als je ziet wat hij kan in het veld, in wedstrijden op het allerhoogste niveau. Het is eigenlijk niet normaal. Hij doet het gewoon. Daarnaast werkt hij hard en is hij een uitstekende persoonlijkheid", zegt Van Dijk in De Telegraaf.

De Oranje-international ziet dat Salah alle verwachtingen overtreft. "Hij is natuurlijk bij een prachtige club terechtgekomen, waar iedereen je waardeert. De verwachtingen zijn hier hoog, dat ervaar ik zelf ook. Maar wij praten niet over druk. Je moet presteren, om de paar dagen, het hele jaar door. Mo is gekozen tot speler van het jaar in Engeland, hij is topscorer en hij blijft doorgaan. De trainer geeft aan hoe hij wil dat we spelen en wij vullen dat in."

Is Salah ook de snelste speler van Liverpool? "Nee, dat ben ik…", grapt Van Dijk. "Nee, nee, een dolletje. Ik weet het eigenlijk niet. Eerlijk gezegd doen we niet zoveel sprinttesten op de training. Kijk naar het programma, hè? We weten wel dat hij ongelooflijk snel is, maar we hebben nog een paar heel rappe jongens."