De Jong reageert op geruchten over Ajax-vertrek: 'Daar is niets van zeker'

De Jong reageert op geruchten over Ajax-vertrek: 'Daar is niets van zeker'

12-05-2018 08:35
38

Frenkie de Jong heeft de berichten dat hij volgend jaar zomer naar FC Barcelona vertrekt ontzenuwd. Volgens de 21-jarige middenvelder is van een vertrek naar Catalonië nog geen sprake.

"Daar is helemaal niets van zeker, dus op dit moment hoeven mensen zich daar geen zorgen over te maken. Er is geen sprake van", laat De Jong weten in gesprek met De Telegraaf. Blijft hij dan gewoon bij Ajax? "Dat kun je natuurlijk moeilijk beloven, maar zoals het er nu voor staat wel."

Een enkelblessure zette een streep door de tweede seizoenshelft van De Jong. "Ik hoop dat het de goede kant opgaat. Ik moet maandag naar het ziekenhuis en dan zal ik wel weer horen hoe het ervoor staat. Ik heb nu best nog wel wat pijn moet ik eerlijk zeggen, dus het is even afwachten.'

De Jong vat het afgelopen seizoen samen als 'teleurstellend'. "Nu moeten we zorgen dat het volgende seizoen een stuk beter wordt. Ik heb veel zin in het volgende seizoen. Ik heb nu al een tijdje niet gevoetbald en ik kijk ernaar uit om weer te voetballen." Zoals bekend mikt hij op een plekje op het middenveld.

Daar krijgt De Jong mogelijk concurrentie van Zakaria Labyad. "Goede speler, heeft veel rendement. Woensdag scoorde hij volgens mij weer twee goals, dus goede speler."