'Roma meldt zich bij Ajax voor toptransfer en gaat Ziyech multimiljonair maken'

'Roma meldt zich bij Ajax voor toptransfer en gaat Ziyech multimiljonair maken'

04-06-2018 06:48
55

AS Roma moet de nieuwe club van Hakim Ziyech worden. Dit weekend heeft de Italiaanse topclub zich officieel bij Ajax gemeld om zaken te doen. Dat meldt De Telegraaf.

In Rome ligt een vijfjarig contract klaar voor Ziyech. Volgens de ochtendkrant heeft zaakwaarnemer Mustapha Nakhli de laatste weken in het diepste geheim gesproken over een transfer - en komt een akkoord steeds dichterbij. Ajax betaalde twee jaar geleden elf miljoen euro voor Ziyech aan FC Twente. Verwacht wordt dat hij nu voor het drievoudige zal vertrekken.

Ziyech wordt in de Italiaanse hoofdstad multimiljonair, meldt De Telegraaf. Roma ziet in de 25-jarige international van Marokko een 'geniale speler', die voor de nodige creativiteit moet zorgen. Bij Ajax was hij de afgelopen twee seizoenen goed voor twintig goals en dertig assists. Met Kevin Strootman heeft Roma-trainer Eusebio Di Francesco al een Nederlander op het middenveld staan die naar volle tevredenheid functioneert.

Mino Raiola heeft overigens niets te maken met de op handen zijnde transfer van Ziyech. Italiaanse media meldden afgelopen week dat de invloedrijke zaakwaarnemer in Rome was om te praten over zowel Justin Kluivert als Ziyech, maar de Ajacied heeft volgens De Telegraaf geen enkele overeenkomt of relatie met Raiola. Hij zweert al sinds zijn zestiende bij Nakhli. Ook Ajax heeft geen belang om Raiola in te schakelen.