Neuroloog: 'Karius had mogelijk hersenschudding door elleboog Ramos'

Neuroloog: 'Karius had mogelijk hersenschudding door elleboog Ramos'

Gepubliceerd: maandag 4 juni 2018 om 07:52ma 04-06-2018 om 07:52

Prof. dr. Jiri Dvorak, neuroloog en voormalig directeur van FMarc, het wetenschappelijk bureau van de wereldvoetbalfederatie FIFA, had Loris Karius graag onderzocht na de Champions League-finale. De Liverpool-keeper maakte twee grote blunders in het duel met Real Madrid.

Dvorak twijfelt aan de oorzaak van de onfortuinlijke avond voor de 24-jarige Duitser. Hij kreeg van Real-aanvoerder Sergio Ramos een rechtse directe op de kin, vanuit de elleboog. "Hier had Ramos een rode kaart verdiend", wordt Dvorak geciteerd door De Telegraaf. Op zijn aangeven besloot de FIFA enkele jaren geleden een elleboogstoot voortaan te bestraffen met rood.

De Zwitserse neuroloog, die in Camp Nou een voordracht gaf over hersenschuddingen, sluit niet uit dat de klap van Ramos een hersenschudding veroorzaakte bij Karius. Hij schotelde de drieduizend congresgangers meermaals de elleboogstoot voor op een groot scherm. De twee blunders van Karius later in het duel werden Liverpool uiteindelijk fataal.

Ramos kon al langer geen goed meer doen bij de Liverpool-fans. Al vroeg in de wedstrijd moest sterspeler Mohamed Salah zich laten vervangen na een 'judo-actie' van de Spaanse verdediger.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Karius nog toekomst bij Liverpool?

(1881 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws