Mexicanen balen nog altijd: 'Beetje kortzichtig om Robben de schuld te geven'

Mexicanen balen nog altijd: 'Beetje kortzichtig om Robben de schuld te geven'

12-06-2018 10:59
28

De manier waarop het Nederlands elftal Mexico vier jaar geleden uitschakelde op het WK, zit de Zuid-Amerikanen nog steeds dwars. Dat stelt Wout Westerhof, zoon van Hans Westerhof, die al zeven jaar in de jeugdopleiding van Pachuca werkzaam is.

Het gebeurt nog regelmatig dat hij op het penaltymoment wordt gewezen. "Het zit diep. Ik krijg het nog regelmatig te horen. No era penal, zeggen ze dan alleen. Het gaat wel altijd op een humoristische manier, hoor. Nooit agressief”, vertelt Westerhof aan De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Robben slaagde er in de slotfase van de achtste finale in een strafschop te versieren, waarna Klaas-Jan Huntelaar de WK-droom van de Mexicanen aan diggelen schoot. Volgens Westerhof worden in Mexico nog altijd shirts verkocht met een actiefoto van Robben terwijl hij zich laat vallen. De tekst erboven: 'No era penal'.

"Het is ook wel een beetje kortzichtig om Robben hiervan de schuld te geven", erkent Westerhof. "Als ze zelf zo’n kans krijgen, doen ze het ook. Zo slim zijn ze wel, die Latijns-Amerikaanse voetballers. Bovendien vond ik het in 2014 een fout van de Mexicaanse verdedigers. Zij lieten Robben zo de zestienmeter in dribbelen en naar zijn linkerbeen gaan, waarna Rafael Marquez heel onhandig zijn been uitstak. Ach ja, ze hebben nu revanche. Nederland is er niet bij in Rusland. Zij wel.”